2 perc olvasási idő

 

Amikor elkezdtem rendszeresen futni, egyre több sikerélmény ért. Az önbizalmam növekedni kezdett, a türelmem több lett, a súlyom pedig kevesebb. Igen, ezért indultam el ezen az úton, a futás személyemre gyakorolt hatásai miatt.

Ám hozott az életembe egy általam be nem kalkulált dolgot: rengeteg ismeretséget. Tudom, hogy sokan futnak ország- és világszerte. Mivel egyedül járok futni, így a közösségi futás hiánya nem érintett meg. Viszont az internet segítségével olyan fantasztikus embereket ismerhettem meg, akiknek motiváló szavai, képei nap, mint nap hatással vannak rám.

Ha csak abba gondolok bele, hogy Amerikától kezdve, Európán át, egészen Ausztráliáig ismerhettem meg futókat, számomra hihetetlen. Nem beszélünk napi vagy heti szinten, de egyszer-egyszer egy-két mondatot szoktunk váltani.
A közös érdeklődés, a tapasztalatok cseréje, egymás motiválása, hatalmas közösséggé formálta a futókat. Gondolom ez így van minden egyéb más területen is, nem feltétlenül  csak a sportban.

Szűkebb pátriámban, akik e sorokat is olvassátok, köszönöm a jelenléteteket. Köszönöm, hogy az eddigi futásaimat is figyelemmel kísértétek. Köszönöm, hogy olvastok, kérdeztek, reagáltok. Sokat adtok. Két szóval: köszönöm nektek.
Külön öröm, hogy egy-egy versenyen még akár össze is FUThatunk. 🙂 Vagy csak a tudat, hogy bármelyikőtökkel együtt állhatok a rajtvonalnál örömmel tölt el.

Kaptam még valamit a futástól a fent említetteken kívül, ami az egész életemre kihatott és kihat. Erről majd egy következő bejegyzésben írok.