2 perc olvasási idő
Körbevesz. A bőrödön érzed. Belélegzed. Átölel. Mindenhol ott van. Ez maga a természet.
A múlt héten abban az áldásban részesülhettem, hogy a teremtett világ egy szegletében töltöttem öt napot. Itt nem létezik az idő fogalma, csupán a tér.
Az eredetileg juhoknak készült istálló lett átalakítva szállássá, mely szintén a természetet hívja életre. A négy szobából álló szállás, a négy évszakot idézi. A mi szobánk a tavasz volt.
Reggelente az ablakon beszűrődő napsugarak ébresztettek, az erdőből kihallatszó kakukk szóval és a nyájat terelő kolomp hangjával megfűszerezve. Hihetetlen nyugalmat adott az ilyen ébredés.
Picit magunkénak érezve a helyet, minden reggel körbejártuk a majort, megnéztük az állatokat, hogy mindenki megvan-e.

Nem siettünk sehova, nem siettetett senki. Valóban megszűnt a mindennapok által ránk szabott idő kerete. Egyedül arra figyeltünk, ami körülvesz minket és egymásra. Ahogy a nap barnít, a szél a hajunkba kap és megérint.
Ezen a helyen le tudtunk tenni minden ránk nehezedő terhet, átgondolni a múltat, megtervezni a jövőt és élvezni a jelent.
Át kellett gondolnom, hogy hogyan haladjak tovább a futással. Két hét múlva félmaraton, ám a rá következő napon viszont el kell kezdenem a maratoni felkészülést. Így döntenem kellett. Lefutok most egy félmaratont és egy hét kihagyással kezdem a maratoni felkészülést, vagy a félmaratont hagyom ki és napra pontosan kezdem el a felkészülést. Mivel az első maratonomra készülök, így azt választottam, hogy nem futok most még egy félmaratont, hanem a maratonra koncentrálok. A felkészülésben egyébként is lesz félmaratoni táv. Így maradnak most a futások, ám a hó végén kezdődik a maratoni felkészülés.
Ezúton is köszönöm Földi Ádámnak a Faluhely Major létrejöttét, a fizikai és lelki táplálékot, amit itt kaptunk ezalatt a néhány nap alatt.
Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Kis lépéssel nem jutunk át a szakadékon. – David Lloyd George