4 perc olvasási idő

Nórival egy pilot program keretében találkoztam először. Már javában coacholt és csoportokat vezetett, amikor én elvégeztem a képzésemet. Azóta is csodálom a tevékenységét, hogy hogyan segíti a hozzá fordulókat.

Mi indított arra, hogy coach szeretnél lenni?

Egy vállalatnál dolgoztam 7 évig. Azt hiszem a 4. évnél már nem találtam kihívást a munkámban és saját magamnak kellett megkeresnem az olyan dolgokat, amik érdekelnek. Nagyon rossz állapotban voltam abban az időben, a párkapcsolatom sem volt jó, a munkámat sem kedveltem annyira. Eléggé mély hangulataim voltak. Majd leültem beszélgetni a szüleimmel, hogy nekem valamit azonnal ki kell találnom, mert egy így ez nem mehet tovább. Beláttam: boldogtalan vagyok.
Már jártam coachingon korábban is és nagyon sokat segített nekem, ezért képzéseket kerestem, mert úgy éreztem ez nekem való. A képzőintézményben, amit választottam három képzést is elvégeztem. Volt life és business coach képzés, csoport és team coaching képzés, provokatív coach képzés és ahogy egymás után végeztem el a képzéseket, szinte úgy éreztem, hogy a személyiségemet is kicserélték volna. Sokkal boldogabb lettem ezután az önismereti utazás után.

Hogyan alakult a praxisod fejlődése a képzések elvégzése után?

A képzési rendszer, amibe jártam az megigényelte, hogy rögtön elkezdjünk gyakorló coacheekat keresni. A második hónapban már úgy kellett érkeznünk, hogy mindenkinek vannak gyakorló coachee-jai. Azóta folyamatosan coacholok. Két évig a saját praxisomat építettem és most, lassan fél éve sikerült egy multinál főállású coach-csá válnom, ahol team coacholok. Járom az országot és a cég különböző partnereihez járok coachgolni.
Ami nagyon jó, hogy sikerült úgy kialakítanom a hetemet, hogy a főállás után heti két estét dolgozom munka után 9 óráig a saját praxisomban.

Honnan jött a Yellow Pillow Coaching név?

A DISC személyiségteszt elvégzése majdnem egy időbe esett azzal, amikor a képzésen brandépítést tanultunk és a sárga lett az én színem. Elmentem az IKEÁ-ba és megláttam egy sárga párnát, aztán egy citrom sárga blézert láttam meg egy boltban, ami szintén nagyon megtetszett, majd amikor lovagoltam eszembe jutott, hogy ez egy jó név lehet. Így született meg a név.

Egyéni, párkapcsolati, csoportos – melyikben érzed magad igazán otthon?

Amiben nagyon otthonosan mozgok az a team coaching és ami a vágyam, hogy minél több ilyen ügyfélnek segíthessek, az pedig a párkapcsolati coaching. Nagyon tetszik benne az, hogy nem csak egy nézőpontot hallgathatok végig, hanem a párok mindkét tagja el tudja mondani, hogy mi van bennük egy adott témával, problémakörrel kapcsolatban.
És ott van a Női önismereti csoportom is, ahol a női lét minden problémáját hozhatják a résztvevők. Sokféle elakadással foglalkozunk, úgy mint anyaság, párkapcsolat, munkahelyi problémák. Ezeket különböző pszichodramatikai elemekkel szoktuk feldolgozni. Elkezdtünk arra fókuszálni, hogy ki miben jó, az erősségeket erősíteni és meglepően jó eredmények születnek. Már a hatodik csoporttal fogunk indulni márciusban, akikkel két hetente találkozunk majd 4 alkalommal.

Ahogy mesélted, reggeltől estig a hivatásodnak élsz. Hogyan töltődsz fel?

Nekem igazából a magánpraxisom az, ahol én töltődöm. Sokan úgy gondolják, hogy ha ebben vagyok egész nap, akkor én is telítődöm, pedig nálam pont fordítva van: a hivatásom tölt fel.
Emellett még lovagolok. Ez is körülbelül akkor kezdődött, amikor a képzéseket elkezdtem. Megadja azt a lehetőséget, hogy ne gondoljak semmi másra, csak a lóra koncentráljak és az együtt elvégzendő feladatokra. A lovaglás számomra az igazi „semmi doboz”.

Van kedvenc mottód, ami mindig erőt ad?

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” (Seneca) Azt gondolom, ha nincsen célod, akkor bármilyen irányból fújhat a szél, mert nem fogsz tudni vele mit kezdeni. A céltalanság nagyon meg tudja nehezíteni az emberek napjait. Ha csak egy apró cél naponta vagy hetente, amit kitűzöl az már ad egy irányt.