page header image

Aki vagyok

Évekkel ezelőtt ajánlották az ismerősök, hogy kezdjek el futni, mert az tök jó. Megköszöntem, hogy persze. Azóta csöppet megváltozott minden.

Ráki Tamás vagyok. Sosem voltam egy könnyűléptű. Ám 2016-ban futásra adtam a fejem. Nem emlékszem pontosan, hogy milyen indíttatásból, de úgy éreztem, hogy mennem kell.
Elsősorban az motivált, hogy a lépteim könnyebbek legyenek. A kezdetekben gyors tempóban fejlődtem, ami csak újabb és újabb motivációt adott és célokat. A Margitsziget első körbe futása után jött az idő csökkentése, majd a másfél kör, két kör.

Ahogy beléptem a két számjegyű távok közé sokkal mélyebb értelmet nyert számomra a futás. Egyre többet kezdtem megtudni magamról, egyre jobban formált, minden tekintetben. Az idei első 10 kilométeres versenyem után jött az első félmaraton. A felkészülés, a verseny minden pillanatát imádtam, még azt is, amit nem.

A félmaratonom futása alatt éreztem azt, hogy ez az a sport, ami a lelkemmel harmonizál. Megadja a kérdéseimre a válaszokat, egyre jobban megismerem magam, határokat lépek át, falakat bontok le magamban.
Ezen érzések, tapasztalatok megosztására hivatott e blog létrejötte.

Minden egyes lépésem azért történik, hogy 2017-ben maratonistává váljak és közben tanuljak, fejlődjek, alkossak.
Ez az álmom 2017. szeptember  23-án teljesült. Maratonista lettem a Keszi Maratonon.

Túlsúlytól a maratonig és sokkal tovább: önmagamig.